Foto: salinka
Menej cesta, veľa šťavnatých jabĺk a výborná posýpka. Výborný koláčik od Jarky.
8
porcií
porcií
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
Z jedného dl vlažného mlieka,cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme k ostatným surovinám, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť.
-
3
Medzitým ošúpeme a nastrúhame jablká. Pridáme škoricu, hrozienka a cukor podľa chuti.
-
4
Vykysnuté cesto natiahneme na plech.
-
5
Nanesieme nastrúhané jablká a posypeme mrveničkou a mandľovými lupienkami. Dáme piecť na 30 minút.
Možno si ho spravým k výkendu.Ďakujem
Tvoj je super na druhú
@salinka mám jednu otázku,prečo dávaš tri žĺtka,ináč, podľa foto máš cesto krásne,na to množstvo múky pre mňa by stačilo jedno.