Jablkový koláč s marcipánom fotorecept

katkat - fotkakatkat, 16. októbra 2015
Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept)
Foto: katkat

Tento koláč by mohol mať aj podtitul "Mám kopu jabĺk, ale som lenivá". Marcipán a jablká sa super dopĺňajú a príprava je krátka a Zobraziť celý popisTento koláč by mohol mať aj podtitul "Mám kopu jabĺk, ale som lenivá". Marcipán a jablká sa super dopĺňajú a príprava je krátka a jednoduchá.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 - 3 ks
pol balenia
 na potretie




Postup

  1. 1

    Tento koláč má skvelú výhodu v tom, že celá príprava trvá asi 15 minút. Rozvaľkáme si lístkové cesto (nie príliš na tenko) a ledabolo naň nastrúhame marcipán. Jablká ošúpeme, alebo ak sa cítime naozaj lenivo neošúpeme, už som aj tak robila a bol dobrý. Jablká ledabolo nastrúhame na marcipán (na strúhadle na uhorky). Ak sú jablká nerovnomerne rozložené, trošku ich roztlapkáme na šírku cesta.

    Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme škoricou, ak máme radi sladšie môžeme aj cukrom, ale marcipán je dosť sladký. Ja som tento krát trošku poliala javorovým sirupom.

    Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraje cesta zahneme smerom dnu, ale ak sa nám zrovna naozaj nechce, možno aj na to sa môžeme vykašľať. Ak sme ich predsa len zahli, potrieme ich vajíčkom a dáme koláč piecť.

    Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výsledný produkt. Nakrájame na ľubovoľné útvary. Tento koláč nepatrí k tým fotogenickejším, ale pri pózovaní sa naozaj snažil. Kým som to stihla odfotiť, spodný roh koláča mi začala mačka ohrýzať, čo sama sebe tlmočím ako známku toho, že napriek svojmu skromnému vzhľadu je koláč naozaj dobrý. Skúste:) Ale mačky odháňajte.

    Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

buchtabuchta
Tvoj recept prišiel presne ako na zavolanie. Ako si vedela, že mám dve debničky jabĺk ? Pálim do obchodu po lístkové cesto.
venusa
Perfektne a hlavne rýchlo, ked treba. Listkove cesto je dobrá voľba na všetko možné..
katkat
Dakujem za komentare damy, som rada, ze sa vam recept pozdava:) @buchtabuchta ak ho budes piect, daj vediet, ci chutil:)
buchtabuchta
@katkat chutil, chutil, tak rýchlo ako sa upiekol, sa aj zjedol, už aj plech je odložený. Ale mám ešte jedno lístkové, a jabĺk veľa, urobím zajtra ku káve. Ono sa zdá, že jeden plech, ale to je len taký plátok cestíčka s jablkami, zješ dva kúsky a to ako psovi mucha. Vďaka za super recept, 5hviezd a KK.
katkat
@buchtabuchta mam rovnaku skusenost, zmizne ani neviem ako... aspon tie jablka pominame:) tesim sa, ze kolac chutil, dakujem za pekne hodnotenie
silvia68
práve som ho dopiekla, je fajný, jednoduchý, chutný. a hlavne rýchly.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia