Jablkový koláč s marcipánom (fotorecept)

Autor receptu: katkat

Tento koláč by mohol mať aj podtitul "Mám kopu jabĺk, ale som lenivá". Marcipán a jablká sa super dopĺňajú a príprava je krátka a jednoduchá.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tento koláč má skvelú výhodu v tom, že celá príprava trvá asi 15 minút. Rozvaľkáme si lístkové cesto (nie príliš na tenko) a ledabolo naň nastrúhame marcipán. Jablká ošúpeme, alebo ak sa cítime naozaj lenivo neošúpeme, už som aj tak robila a bol dobrý. Jablká ledabolo nastrúhame na marcipán (na strúhadle na uhorky). Ak sú jablká nerovnomerne rozložené, trošku ich roztlapkáme na šírku cesta.
  2. Posypeme škoricou, ak máme radi sladšie môžeme aj cukrom, ale marcipán je dosť sladký. Ja som tento krát trošku poliala javorovým sirupom.
  3. Okraje cesta zahneme smerom dnu, ale ak sa nám zrovna naozaj nechce, možno aj na to sa môžeme vykašľať. Ak sme ich predsa len zahli, potrieme ich vajíčkom a dáme koláč piecť.
  4. Výsledný produkt. Nakrájame na ľubovoľné útvary. Tento koláč nepatrí k tým fotogenickejším, ale pri pózovaní sa naozaj snažil. Kým som to stihla odfotiť, spodný roh koláča mi začala mačka ohrýzať, čo sama sebe tlmočím ako známku toho, že napriek svojmu skromnému vzhľadu je koláč naozaj dobrý. Skúste:) Ale mačky odháňajte.