Keď neviete čo s jablkami :)
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
1/2 bal |
|
200 ml |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
5 PL |
|
1 bal |
|
100 g |
|
3 pl |
|
Sneh: | |
5 ks |
|
1 čl |
|
150 g |
|
5 Pl |
|
Postup
-
1
Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešame do krémova. Postupne pridávame preosiatu múku s PDP a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 - 35 minút.
- 2
Nahrubo postrúhané jablká dáme do hrnca, podlejeme 150 ml. vody, pridáme cukor a dusíme. Keď jablká zmäknú, primiešame k ním vanilkový puding (v pôvodnom recepte je písaný banánový, no ja som stavila na "klasiku") rozmiešaný v 100 mi vody a necháme prevrieť asi 1-2 minúty. Odstavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume.Natrieme na predpečený korpus.
- 3
Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešame kokos. Natrieme na vrch koláča a celé to dáme zapiecť ešte asi na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu