Keď neviete čo s jablkami :)
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 1/2 bal |
|
| 200 ml |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 5 PL |
|
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
| 3 pl |
|
| Sneh: | |
| 5 ks |
|
| 1 čl |
|
| 150 g |
|
| 5 Pl |
|
Postup
-
1
Žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešame do krémova. Postupne pridávame preosiatu múku s PDP a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 - 35 minút.
- 2
Nahrubo postrúhané jablká dáme do hrnca, podlejeme 150 ml. vody, pridáme cukor a dusíme. Keď jablká zmäknú, primiešame k ním vanilkový puding (v pôvodnom recepte je písaný banánový, no ja som stavila na "klasiku") rozmiešaný v 100 mi vody a necháme prevrieť asi 1-2 minúty. Odstavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume.Natrieme na predpečený korpus.
- 3
Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešame kokos. Natrieme na vrch koláča a celé to dáme zapiecť ešte asi na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu