Foto: Divoska4444
Rada ho pečiem, pretože, aj keď sa zdá zložitý, v podstate je jednoduchý a je ho veľa.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 dkg |
|
25 dkg |
|
25 dkg (alebo iný tuk na pečenie) |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
1 PL |
|
Plnka 1: | |
(alebo iný podľa chuti) |
|
Plnka 2: | |
20 dkg |
|
15 dkg |
|
2 PL |
|
3 dl |
|
Plnka 3: | |
1 kg očistené postrúhané |
|
1 bal |
|
1 PL (alebo škoricový cukor) |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto (okrem kakaa) zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti cesta primiešame kakao.
- 2
Ingrediencie na kokosovú plnku č. 2 zmiešame v miske.
- 3
Koláč navrstvíme na plech takto: rozvaľkáme tmavé cesto - natrieme lekvár – kokosovú plnku – jablká, ktoré posypeme vanilínovým cukrom a škoricou – rozvaľkáme a uložíme biele cesto /vrchné cesto trošku potlačíme dlaňami/ a upečieme vo vyhriatej rúre cca 180 stupňov cca 25-30 minút /záleží akú máš rúru/. Upečený koláč buď len pocukrujeme alebo polejeme čokoládovou polevou.
- 4
Koláč je lepšie pripravovať deň dopredu, on trocha zvlhne a je šťavnatejší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veľký , hlboký
klasický , veľký, hlboký
cca 40x30 cm
cca 40x30 cm klasický , hlboký
Urobila som len menšie zmeny: v ceste som 2 vajcia nahradila smotanou, cukor som znížila a k jablkám som škoricu nedala, nepasuje mi s kokosom, ale to je o osobnej chuti.
Plech cca 27x35cm som mala vrchovato. Už po dvoch hodinách po upečení cesto dobre mäklo, ale kompatibilitu koláč dosiahol až na dnes. Je ozaj lahodný, šťavnatý a sýty. Čo oceňujem najviac: kokosovú plnku netreba variť, takže koláč je na plechu naozaj pomerne rýchlo.