Postup
-
1
Z droždia, PL vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame, pridáme kvások a toľko vlažnej vody, aby vzniklo stredne tuhé cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na tri časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
- 3
Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor. Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame kakao a strúhanku. Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme ho a dáme upiecť.
- 4
Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu