Jablkovo–kakaový závin

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

500 g
2 PL
40 g
1500 g
240 g
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Z droždia, PL vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame, pridáme kvások a toľko vlažnej vody, aby vzniklo stredne tuhé cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na tri časti, urobíme bochníčky a každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.

  3. 3

    Jablká olúpeme, postrúhame, vyžmýkame a pridáme cukor. Na miernom ohni podusíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame kakao a strúhanku. Touto plnkou natrieme cesto, zvinieme ho a dáme upiecť.

  4. 4

    Záviny pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia