Jablkovo–kakaový závin
Autor receptu: redakcia
Postup- Z droždia, PL vlažnej vody
a cukru pripravíme kvások.
Múku, cukor, vajce a štipku
soli premiešame, pridáme kvások a toľko vlažnej vody,
aby vzniklo stredne tuhé
cesto. Necháme ho na teplom
mieste vykysnúť.
- Na
pomúčenej doske cesto rozdelíme
na tri časti, urobíme
bochníčky a každý rozvaľkáme
na hrúbku 0,5 cm.
- Jablká olúpeme, postrúhame,
vyžmýkame a pridáme cukor.
Na miernom ohni podusíme
a necháme vychladnúť. Potom primiešame kakao
a strúhanku. Touto plnkou
natrieme cesto, zvinieme ho
a dáme upiecť.
- Záviny pred
pečením potrieme rozšľahaným
vajíčkom a olejom.
|