
Foto: matus113
Raňajkový koláčik.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmiešame 200 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 žĺtka, 1 vanilkový cukor a 150 g masla, ktoré si nastrúhame, aby sa cesto lepšie miesilo. Vypracované cesto vyvalkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
K 3 bielkom pridáme 3 polievkové lyžice kryštálového cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Ricottu vymiešame s dvomi lyžicami škrobovej múčky, vanilkovým cukrom, 50 g práškového cukru, jedným žĺtkom. Do zmesi pridáme vyšľahaný sneh a na plátky pokrájané jablká.
- 3
Vymiešanú plnku rovnomerne rozotrieme po celej ploche cesta. Plnku posypeme strúhanou bielou čokoládou a mandľovými lupienkami. Dáme piecť na 180 stupňov, približne na 35 minút.
- 2
Diskusia k receptu
14 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: