Jablkovo-marhuľová štrúdľa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Jablká očistíme, zbavíme jadierok, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s vodou, necháme napučať a vsypeme do jabĺk. Posypeme cukrom a dobre premiešame.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 mm, kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme pripravenou zmesou. Začneme točiť do tvaru štrúdle a pred posledným otočením zahneme konce smerom dovnútra, aby zostali zahnuté zo spodnej strany.
- Vrch štrúdle potrieme žĺtkom, preložíme na plech s papierom na pečenie. Vrch popicháme vidličkou, aby unikol vzduch a štrúdľa nepopraskala. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 – 30 minút.
|