Jablkovo-marhuľová štrúdľa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jablká očistíme, zbavíme jadierok, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s vodou, necháme napučať a vsypeme do jabĺk. Posypeme cukrom a dobre premiešame.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 mm, kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme pripravenou zmesou. Začneme točiť do tvaru štrúdle a pred posledným otočením zahneme konce smerom dovnútra, aby zostali zahnuté zo spodnej strany.
  3. Vrch štrúdle potrieme žĺtkom, preložíme na plech s papierom na pečenie. Vrch popicháme vidličkou, aby unikol vzduch a štrúdľa nepopraskala. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 – 30 minút.