Jablkovo-marhuľová štrúdľa
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Jablká očistíme, zbavíme jadierok, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s vodou, necháme napučať a vsypeme do jabĺk. Posypeme cukrom a dobre premiešame.
 - Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 mm, kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme pripravenou zmesou. Začneme točiť do tvaru štrúdle a pred posledným otočením zahneme konce smerom dovnútra, aby zostali zahnuté zo spodnej strany.
 - Vrch štrúdle potrieme žĺtkom, preložíme na plech s papierom na pečenie. Vrch popicháme vidličkou, aby unikol vzduch a štrúdľa nepopraskala. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 – 30 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |