Raňajková kaša

Jablkovo-hrušková kaša bez lepku

Autor receptu: novalim

Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu.* Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.

3
porcie
10 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút.
  2. Medzitým rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú nasekanými orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.