Raňajková kaša
Jablkovo-hrušková kaša bez lepku
Autor receptu: novalim
Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu.* Dnes vám
ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a
hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.
3 porcie |
10 minút príprava |
7-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút.
- Medzitým rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú nasekanými orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.