Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkovo-arašidový koláčik fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 10. februára 2018
Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept)
Foto: luwinka

Jemný, voňavý, šťavnatý a chutný koláčik. Ponúkam recept. Piekla som ho na plechu s rozmermi 21 krát 31 cm.

24
porcií
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
300 g
400 g
1 ks
50 g
100 g (mleté)
2 PL
200 ml
3 väčšie ks (strúhané)
Na vrch:
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Potom pridáme kakao, olej, pomleté arašidy, múku rozmiešanú s práš. do pečiva a hrozienka, ktoré sme najskôr mali v teplej vode. Všetko vymiešame.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz pridáme postrúhané jablká.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko poriadne vymiešame na hladké cesto.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dáme do plechu, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 stupňov 35 - 40 minút. Upečený ešte horúci koláčik natrieme džemom.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme ho vychládnuť a polejeme ho čokoládovou polevou. Necháme ju stuhnúť.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po stuhnutí ho pokrájame na kúsky.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze.

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Chutí ku kávičke:-)

    Jablkovo-arašidový koláčik (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Dělám hodně podobný koláč, je krásně vláčný díky jablíčkům. Pokud jde o arašídy - tam nejsem. Na tvoje arašídové kostky už jsem celkem 3x koupila arašídy. A vždy to dopadne stejně, selžu. Musím to vychytat. Hezký večer a díky za chutný receptík, milá @Luwinka !
@Marienka44 (11.2.2018 09:58)

Ja to robím len s malou cajovou lyžičkou tie pásiky . Naberiem trochu cokol.polevy na lyzicku a taham po uz zaschnutej prvej vrstve čokolády.Takže najskôr poleva po celom kolaciku, ktoru nechám stuhnut, a až potom robím tie pásiky tou lyžičkou.
Tak som ho vyskúšala . Je naozaj výborný , nielen šťavnatý , ale aj chrumkavý , nakoľko som do neho namiesto hrozienok pridala kúsky vlašských orechov. Pridávam aj fotky.


Dnes tento vynikajúci koláčik robím už asi piaty krát.Je veľmi chutný.ak sa mi podarí aj foto,pošlem.možno už dnes.Vďaka za výborný recept.Tento koláčik je náš obľúbený.

Pridaj komentár k receptu: