Jablkové taštičky fotorecept

sladkakatka - fotkasladkakatka, 13. marca 2015

Jednoduché a rýchle riešenie, ak máte doma jablká a lístkové cesto :-)

20
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks (mrazené)
3 ks (veľké)
2 ks
1 ks na potretie
podľa chuti
 na pomúčenie dosky
 na zahustenie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Jablká postrúhame na hrubo- bez šupiek. Pridáme vanilkové cukry , škoricu a strúhanku na zahustenie, ak treba.

    Jablkové taštičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, vykrojíme kolieska veľké ako vykrajovačka na pirohy. Na každé koliesko dáme jablkovú zmes.

    Jablkové taštičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do formičky, zatvoríme a pritlačíme.

    Jablkové taštičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, každý kúsok popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C asi 15 minút, treba sledovať :-)

    Jablkové taštičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť :-*

    Jablkové taštičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mezi
Namiesto zahustovania jablk struhankou ich medzi prstami odstavte. Alebo ich namiesto postruhania nasekajte na kocky (mixer) a v mise ich premiesajte s 1 celym vajcom, ci so zvysnym bielkom, pripadne s lyzicou drobno nasekanych susenych marhul, lyzicou ryzovej muky, psena, ci pohanky.
finczi
@sladkakatka ak by ste mali záujem, pozrite si moje skromné recepty, mám tam prípravu šatôčok, ktoré pripomína lístkové cesto; myslím, že by Vám chutilo...pekný deň!
motyka
Popri jablkovej štrudli som včera vyskúšala aj pár ks taštičiek. A na moje prekvapenie mi chutili viac, ako štrudľa. Boli chrumkavejšie a fajnovejšie.
Len sa tak po nich zaprášilo. Budem robiť častejšie - nielen štrudľu. Díky za dobrý nápad. Idem pozrieť celú tvoju stránku.
sladkakatka
@motyka Ďakujem, som rada, že chutili :-) takto sa nemusím trápiť krájaním čerstvej štrúdle, jednoducho sa rýchlo rozchytajú tieto kúsky......a keď už mám formičku na pirohy, tak prečo ju nepoužiť aj takto .... veľa tu toho nemám, nestíham ani fotiť , keď niečo nové robím :-)
motyka
Pre efekt je určite formička lepšia. Ja som len na rýchlo urobila "pirôžky o tri rožky" s vidličkou. Tiež boli pekné, ale chuťovo skutočne výborné. Musím priznať, že nám chutili viac ako štrudľa. Už mi kážu, aby som ich urobila aj dnes. Takže úspech. Zaujala ma aj tvoja bublanina s ananásom. Díky.