Jablkové rezy - Klárika fotorecept

garanco - fotkagaranco, 13. októbra 2010
Jablkové rezy - Klárika (fotorecept)
Foto: garanco

Tento recept mám od mojej mamky, v písanke ho mala uložený pod názvom: Jablkové rezy Klárika, v tomto prípade znamenalo, že ho má od priateľky Kláriky, ja som ho prebrala v pôvodnom znení a titulky budú nižšie. V našej rodine je to najobľúbenejší jablkový zákusok, aj keď jablkových pečiem niekoľko druhov.

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150 g alebo Hera
80 g
2 PL alebo jogurt
1
PLNKA:
8  veľké/ alebo 1fľaša 7dl zavarených
3 PL
100 g
1 balíček
3
100 g posekané
PENA:
4
50+50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín zamiesime vláčne cesto

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a uložíme ho do chladničky, kým si pripravíme plnku.

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené jablká pokrájame a udusíme pod pokrievkou s vínom /ak sú veľmi šťavnaté, tak víno odložíme k ochutnávke zákuska/. Keď použijeme zavárané jablká, príprava plnky je jednoduchšia a rýchlejšia.

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žľtka vymiešame s cukrom, van. cukrom, pridáme jablká a orechy (za hrsť orechov si odložíme na posypanie snehu).

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z bielok a cukrov /pr+kr/ vyšľaháme tuhý sneh, rozotrieme na plnku a posypeme orechami

    Jablkové rezy - Klárika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, vložíme plech a hneď vypneme vyhrievanie vrchu. Pečieme 20-25minút.

Diskusia k receptu

dublinka
Mňam,vyzerajú veľmi pekne, a určite aj dobre chutia. Vyskúšam!!
pepator
ahoj prosim ta mozem sa spytat tie jablka po uvareni netreba nejak na struhadle nastruhat?ci to ide v kockach do plnky?
garanco
@pepator , jablká sa trochu rozvaria a v mise ich vymiešaš, ale od nafotenia receptu som ich piekla znovu, a použila som surové nastrúhané jablká. Tie boli v plnke trochu pevnejšie, nie rozvarené.
janaja
Potvrdzujem, koláč je výborný. Robievam taký istý, len do cesta nedávam orechy. No s orechami to musí byť ešte lepšie.
braxi
Najviac sa mi páči sitko na múku :o), mám také a nepoužívam ho, ale od teraz určite budem. Je krajšie ako nerezové.
garanco
&braxi, to sitko má voju históriu, používam ho vždy, keď pečiem, nasypem doň múku s prášk. do peč., aj s práškovým cukrom a všetko je pekne jemné.
dorisa
Ja by som ich sem dala pod tým názvom, aký máš aj ty. Ve´d to je jedno, Klárika by si to určite za tento perfektný koláčik zaslúžila.
zabiatko66
No teda toto je dobrý koláčik aj krásne nafotený a naaranžovaný. Super. ukladám si ho.
garanco
@ dorisa , ja som pôvodne napísala názov ...rezy"Klárika", ale akosi to tam nevošlo a skrátili mi ho. @ zabiatko- ďakujem!(škoda, že sa musíme oslovovať cez @ )
dorisa
Blahoželám ku výhre, som rada, že si dala poriadny nadpis tej tvojej pochúťke, určite ju vyskúšam
garanco
Žienky, ďakujem za blahoželanie, vy ste to vedeli už včera, ja až teraz.
Včera som po dohode s pani Sandrou opravila nadpis, a ani mi na um neprišlo, že môžem vyhrať- ale potešila som sa!!
emica
to moze byt dobrotka pisem si do kk
tatranka
Pekne spracovaný recept .Tento recept mám v inej podobe,takže vyskúšam tvoj.Už aj ide do KK.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha