Jablkové pyré s karambolou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Z tejto dávky pripravíme asi 3 poháre s objemom 350 ml.
  3. <b>Tip:</b> Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.