Jablkové pyré s karambolou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Z tejto dávky pripravíme asi 3 poháre s objemom 350 ml.
- <b>Tip:</b> Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.
|