Foto: bavimapiect
Fajné jablkové pité.
1 plech
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
35-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
250 g (maslo, Palmarin alebo Hera) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
800-1000 g nastrúhané |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, tuku, vajec a práškového cukru vypracujeme na doske cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.
- 2
Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na jemne vymastený plech posypaný múkou. Posypeme nastrúhanými jablkami zmiešanými so škoricovým cukrom (ak sú jablká príliš šťavnaté, trocha ich najprv vyžmýkame). Potom zakryjeme druhou vyvaľkanou polovicou cesta.
- 3
Vrch popicháme vidličkou a koláč pečieme asi 35-50 minút na 180 °C.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
presne, moj recept je tiez rychly, proste klasicke pite
na recept som klikol, lebo, podla nazvu, som si myslel, ze obsahuje nejaku vychytavku, ktora este viac urychli pecenie jablkoveho pite... nasiel som uplne normalny recept... samozrejme vobec nerozporujem, ze ide o vynikajuci kolac, ktory vzdy potesi