Jablkové pité

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 20. októbra 2013
Jablkové pité
Foto: kejtuska5
15
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
1 ks
2 ks
60 g
Plnka:
150 ml
3 ks
150 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu vyhnietime

  2. 2

    Na vymastený a múkou vysypaný plech vytvarujeme vyvaľkanú 1 polovicu cesta

  3. 3

    Na cesto naukladáme očistené jablká / nakrájané na mesiačiky alebo postrúhané /

  4. 4

    Zmes jablk posypeme škoricou

  5. 5

    Na zmes vylejeme plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním žltok, cukru, múky a kyslej smotany.

  6. 6

    Na záver koláčik pokryjeme druhou vrstvou cesta a dáme zapiecť.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

danielas
Dobrá pôsobivá jesenná atmoška a zaiste aj chutný koláčik
jamarlen
naozaj krásne, i keď názov trošku zavádza, tá plnka je oveľa exkluzívnejšia
eviana
Výborný koláč, nádherne ozdobený, tlieskam a 5* :)
evanaaa
Nie je to síce pité, ale ako koláčik s tou plnkou môže byť dobrý a ešte aj jablkový, skôr mi pripomína taký páj.