Jablkové muffiny s ovsenými vločkami
Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 19. októbra 2021
príloha denníka Pravda, 19. októbra 2021
Foto: Shutterstock.com
12 ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
130 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
250 ml |
|
80 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (blanšírované, lúpané) |
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 175 stupňov. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a primiešame vajce.
- 2
V inej mise zmiešame mandľovú múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a soľ. Polovicu sypkej zmesi vmiešame do maslového základu. Pridáme jablkovú šťavu, dobre rozmixujeme. Potom ručne vmiešame druhú polovicu sypkej zmesi, ovsené vločky, čokoládové čipsy a nasekané mandle.
- 3
Cestom naplníme formičky na muffiny, ktoré sme vyložili papierovými košíčkami. Pečieme asi 25 minút.
Tiež jablkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu