Jablkové muffiny
Jablkové muffiny

Jablkové muffiny s ovsenými vločkami

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 19. októbra 2021
Jablkové muffiny s ovsenými vločkami
Foto: Shutterstock.com
12 ks
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
60 g
1 ks
130 g
1 PL
1 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
250 ml
80 g
podľa chuti
podľa chuti (blanšírované, lúpané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 175 stupňov. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a primiešame vajce.

  2. 2

    V inej mise zmiešame mandľovú múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a soľ. Polovicu sypkej zmesi vmiešame do maslového základu. Pridáme jablkovú šťavu, dobre rozmixujeme. Potom ručne vmiešame druhú polovicu sypkej zmesi, ovsené vločky, čokoládové čipsy a nasekané mandle.

  3. 3

    Cestom naplníme formičky na muffiny, ktoré sme vyložili papierovými košíčkami. Pečieme asi 25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Desiata, Dezerty, Olovrant, Na sladko, Drobné pečivo, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

marienka44
A ako ziskam jablkovu stavu? Treba jablka odstavit ?Takze jablka v ceste sa nenachadzaju? Skoda. Dakujem za odpoved.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha