Jablkové lievance s Crème brûlée

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Lievance: Múku, vajcia, mlieko a cukor spojíme, pridáme nastrúhané jablko, droždie a vypracujeme liate cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Po vykysnutí robíme lievance na malom množstve oleja, pečieme do zlatista, lievance potrieme džemom.
  2. Cremé brullé: Smotanu dáme variť s vanilkovým cukrom a vanilkovým strukom, ktorý prerežeme a tupou stranou noža stiahneme zrniečka a varíme takmer do bodu varu. Oddelíme žĺtky od bielkov a dáme ich do misky, do ktorej precedíme uvarenú smotanu. Jemne premiešame – spojíme žĺtky so smotanou, trošku ochladíme a nalejeme do zapekacích misiek, vložíme do hlbokého plechu.
  3. Pečieme v rúre na 150 °C asi 30 minút. Po upečení cremé brullé necháme vychladiť, vložíme do chladničky asi na 3 hodiny. Po vychladení posypeme hnedým cukrom a na povrchu vytvoríme karamel. Podávame.
  4. Náš tip: Jablko lievancové cesto krásne zjemní a zvlhčí lievanec.