Foto: becky
Ďalší recept z Anglicka. Je jednoduchý a celkom rýchly. Túto chutnú sladkosť nájdete hádam v každej kaviarni či čajovni. Má množstvo podôb, no však Zobraziť celý popisĎalší recept z Anglicka. Je jednoduchý a celkom rýchly. Túto chutnú sladkosť nájdete hádam v každej kaviarni či čajovni. Má množstvo podôb, no však táto je moja najobľúbenejšia - jablkovo-škoricová. Môžete ľubovoľne pridať rôzne oriešky či sušené ovocie alebo poliať čokoládou. :) Mňam.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na slabom ohni roztopíme si maslo. Ja používam rastlinné (vegánske) maslo. Pridáme cukor. Ja som použila hnedý tzv Muscovado, ale môže byť aj klasický kryštálový. Premiešame a pridáme 2-3PL Golden Syrup alebo Maple Syrup alebo med.
- 2
Jablká nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky a zmiešame s 1-2 ČL škorice.
- 3
Vločky, jablko a maslovo-cukrovú hmotu zmiešame. Môžete miešať aj rukou dokým nedostanete lepivú konzistenciu, ale nie tekutú. Ak sa Vám stále rozpadáva pridajte ešte jednu lyžicu Golden Syrup-u alebo trocha masla. Aj je konzistencia príliš riedka, pridajte trocha vločiek.
- 4
Malý plech vystelieme papierom na pečenie (alebo vymastíme maslom). Plech by nemal mať ostré hrany. Dobre, rovnomerne "utlapkajte" lyžicou. Flapjacks sú vačšinou okolo 1-2cm hrubé.
- 5
Pečieme na 180°C, 20-25 min, resp vyberieme keď okraje začnú hnednúť a chytí zlatú farbu.
- 6
Vyberieme, za tepla ešte nakrájame na kocky a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu