Jablkové flapjacks

becky - fotkabecky, 12. augusta 2015
Jablkové flapjacks
Foto: becky

Ďalší recept z Anglicka. Je jednoduchý a celkom rýchly. Túto chutnú sladkosť nájdete hádam v každej kaviarni či čajovni. Má množstvo podôb, no však Zobraziť celý popisĎalší recept z Anglicka. Je jednoduchý a celkom rýchly. Túto chutnú sladkosť nájdete hádam v každej kaviarni či čajovni. Má množstvo podôb, no však táto je moja najobľúbenejšia - jablkovo-škoricová. Môžete ľubovoľne pridať rôzne oriešky či sušené ovocie alebo poliať čokoládou. :) Mňam.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
100 g
3 PL (javorový sirup alebo med)
1 - 2 čl
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Na slabom ohni roztopíme si maslo. Ja používam rastlinné (vegánske) maslo. Pridáme cukor. Ja som použila hnedý tzv Muscovado, ale môže byť aj klasický kryštálový. Premiešame a pridáme 2-3PL Golden Syrup alebo Maple Syrup alebo med.

  2. 2

    Jablká nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky a zmiešame s 1-2 ČL škorice.

  3. 3

    Vločky, jablko a maslovo-cukrovú hmotu zmiešame. Môžete miešať aj rukou dokým nedostanete lepivú konzistenciu, ale nie tekutú. Ak sa Vám stále rozpadáva pridajte ešte jednu lyžicu Golden Syrup-u alebo trocha masla. Aj je konzistencia príliš riedka, pridajte trocha vločiek.

  4. 4

    Malý plech vystelieme papierom na pečenie (alebo vymastíme maslom). Plech by nemal mať ostré hrany. Dobre, rovnomerne "utlapkajte" lyžicou. Flapjacks sú vačšinou okolo 1-2cm hrubé.

  5. 5

    Pečieme na 180°C, 20-25 min, resp vyberieme keď okraje začnú hnednúť a chytí zlatú farbu.

  6. 6

    Vyberieme, za tepla ešte nakrájame na kocky a necháme vychladnúť.

    Jablkové flapjacks - obrázok 6

Diskusia k receptu

an3da
uložené a idem to vyskúšať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia