Jablkové flapjacks

Autor receptu: becky

Ďalší recept z Anglicka. Je jednoduchý a celkom rýchly. Túto chutnú sladkosť nájdete hádam v každej kaviarni či čajovni. Má množstvo podôb, no však táto je moja najobľúbenejšia - jablkovo-škoricová. Môžete ľubovoľne pridať rôzne oriešky či sušené ovocie alebo poliať čokoládou. :) Mňam.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na slabom ohni roztopíme si maslo. Ja používam rastlinné (vegánske) maslo. Pridáme cukor. Ja som použila hnedý tzv Muscovado, ale môže byť aj klasický kryštálový. Premiešame a pridáme 2-3PL Golden Syrup alebo Maple Syrup alebo med.
  2. Jablká nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky a zmiešame s 1-2 ČL škorice.
  3. Vločky, jablko a maslovo-cukrovú hmotu zmiešame. Môžete miešať aj rukou dokým nedostanete lepivú konzistenciu, ale nie tekutú. Ak sa Vám stále rozpadáva pridajte ešte jednu lyžicu Golden Syrup-u alebo trocha masla. Aj je konzistencia príliš riedka, pridajte trocha vločiek.
  4. Malý plech vystelieme papierom na pečenie (alebo vymastíme maslom). Plech by nemal mať ostré hrany. Dobre, rovnomerne "utlapkajte" lyžicou. Flapjacks sú vačšinou okolo 1-2cm hrubé.
  5. Pečieme na 180°C, 20-25 min, resp vyberieme keď okraje začnú hnednúť a chytí zlatú farbu.
  6. Vyberieme, za tepla ešte nakrájame na kocky a necháme vychladnúť.