Jablkové clafoutis v košíčkoch
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 5. novembra 2020
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 5. novembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
400 g |
|
225 g |
|
25 g |
|
250 g (3,5 %) |
|
350 g (35 %) |
|
Okrem toho: | |
3 ks (odroda Granny Smith) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suché ingrediencie zmiešame vo vysokej nádobe, pridáme mokré prísady a ponorným mixérom premiešame, aby sme dostali cestíčko. Namiesto tekvicovej múky môžete použiť aj akúkoľvek inú – makovú, fazuľovú, mandľovú atď.
- 2
Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a obalíme v karameli z trstinového cukru, ktorý sme si medzičasom pripravili. K zmesi pridáme kúsok masla a štipku škorice.
- 3
Cesto dáme do formy na muffiny a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch (bez ventilátora). Potom počas pečenia lyžicou naplníme jablkami a pokračujeme v pečení ešte 5–10 minút.
Tiež jablkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu