Jablkové muffiny
Jablkové clafoutis v košíčkoch
Autor receptu: redakcia
20 ks porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup- Cesto: Všetky suché ingrediencie zmiešame vo vysokej nádobe, pridáme mokré prísady a ponorným mixérom premiešame, aby sme dostali cestíčko. Namiesto tekvicovej múky môžete
použiť aj akúkoľvek inú – makovú,
fazuľovú, mandľovú atď.
- Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky
a obalíme v karameli z trstinového cukru, ktorý
sme si medzičasom pripravili. K zmesi pridáme
kúsok masla a štipku škorice.
- Cesto dáme do formy na muffiny a pečieme
10 minút pri 170 stupňoch (bez ventilátora).
Potom počas pečenia lyžicou naplníme jablkami
a pokračujeme v pečení ešte 5–10 minút.
|