Jablkové muffiny

Jablkové clafoutis v košíčkoch

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suché ingrediencie zmiešame vo vysokej nádobe, pridáme mokré prísady a ponorným mixérom premiešame, aby sme dostali cestíčko. Namiesto tekvicovej múky môžete použiť aj akúkoľvek inú – makovú, fazuľovú, mandľovú atď.
  2. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a obalíme v karameli z trstinového cukru, ktorý sme si medzičasom pripravili. K zmesi pridáme kúsok masla a štipku škorice.
  3. Cesto dáme do formy na muffiny a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch (bez ventilátora). Potom počas pečenia lyžicou naplníme jablkami a pokračujeme v pečení ešte 5–10 minút.