Foto: nazarboncuk
Sama doma, chuť na sladke, na stole posledne dve jablká, čo už majú svoju slávu za sebou. Čo s tým? predsa jablková šarlota! inšpirácia: Zobraziť celý popisSama doma, chuť na sladke, na stole posledne dve jablká, čo už majú svoju slávu za sebou. Čo s tým? predsa jablková šarlota! inšpirácia: delikatesy.sk rozpis je pre jednu až dve osoby, piekla som v hranatej forme (27x12cm)
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na kúsky (u mna take beztvare kocky). Zakapneme citrónovou šťavou a odložíme bokom. Vajíčko vyšľaháme s cukorm, vanilkovým cukorm a škoricou. Pridáme preosiatu múku so štipkou kypriaceho prášku. Už len premiešame varechou aby sa všetko spojilo. Môžeme rozriediť mliekom.
- 2
Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou, na dno uložíme jablká a na nich nalejeme cesto. Pečieme asi 40 min. (kým povrch nechytí hnedastý nádych) pri 175 °C. Necháme vychladnúť. Ja som posypala ešte preosiatym vanilkovým cukorm. Podávajte s bielym jogurtom vymiešaným s práškovým cukorm. Je výborná!!
- 2
Diskusia k receptu