Jablková žemľovka s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jablká nastrúhame nahrubo. Na rozohriatej panvici pripravíme jemný karamel, v ktorom oblanšírujeme jablká. Tvaroh rozmiešame s nasekanou mätou a nastrúhanou kôrou z citróna.

  2. Mlieko vyšľaháme s vajcami a vanilkovým cukrom. Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a vysypeme mletými orechmi. Hriankový chlieb namáčame do pripravenej mliečnej zmesi a pripravíme prvú vrstvu, ktorá zakryje dno zapekacej nádoby.

  3. Potom prvú vrstvu natrieme pripravenou tvarohovou zmesou, na ktorú pridáme vrstvu skaramelizovaných jabĺk. Takto navrstvíme žemľovku, ktorú ukončíme vrstvou namočených hrianok. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Pred koncom pečenia potrieme vrchnú vrstvu maslom.