Jablková torta
Autor receptu: matus113
Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
Postup
- Nakrájané jablká na kocky vložíme do hrnca a pridáme 8 polievkových lyžíc cukru. Pridáme približne 2 dcl vody. Varíme na kašu.
- 2 sáčky zlatého klasu rozmiešame v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Varíme cca 4 minúty za neustáleho miešania.
- Do tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót a rozvarenú zmes naložíme na piškóty a rozotrieme. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a polejeme rumom. Pridáme ďalšiu vrstvu jablkovej zmesi. Dáme chladiť do chladničky najlepšie na celú noc.
- Mixérom urobíme šľahačku, ktorú rozorieme na vrch torty a posypeme nastrúhanou čokoládou.