Jablková torta

Autor receptu: matus113

Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.

4-5
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájané jablká na kocky vložíme do hrnca a pridáme 8 polievkových lyžíc cukru. Pridáme približne 2 dcl vody. Varíme na kašu.
  2. 2 sáčky zlatého klasu rozmiešame v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Varíme cca 4 minúty za neustáleho miešania.
  3. Do tortovej formy si naukladáme vrstvu piškót a rozvarenú zmes naložíme na piškóty a rozotrieme. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a polejeme rumom. Pridáme ďalšiu vrstvu jablkovej zmesi. Dáme chladiť do chladničky najlepšie na celú noc.
  4. Mixérom urobíme šľahačku, ktorú rozorieme na vrch torty a posypeme nastrúhanou čokoládou.