Jablková torta s marcipánom
Autor receptu: ejagerka
Recept som získala od kamarátky z Prahy, ktorá ho našla v časopise Apetit.
12 porcií |
28 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Šľahačku ušľaháme s jedným vanilkovým cukrom do tuha. Odložíme do chladničky.
Z pudingového prášku, 3 - 4 PL cukru a 500 ml mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Dáme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme trošku vody. Varíme do mäkka asi 8 minút
- Maslo, cukor, múku, vajcia, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva spracujeme na cesto. Potom doňho pridáme pomrvený marcipán a asi 1/3 udusených jabĺk. Cesto vylejeme do vymazanej (prípadne papierom vystlanej) tortovej formy a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- Koláč necháme vychladnúť, potrieme pudingom, posypeme dusenými jablkami a ozdobíme šľahačkou a mandľovými lupienkami (ja som nemala, tak som len posypala mletou škoricou).