Jablková torta s marcipánom

Autor receptu: ejagerka

Recept som získala od kamarátky z Prahy, ktorá ho našla v časopise Apetit.

12
porcií
28 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Šľahačku ušľaháme s jedným vanilkovým cukrom do tuha. Odložíme do chladničky. Z pudingového prášku, 3 - 4 PL cukru a 500 ml mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  2. Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Dáme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme trošku vody. Varíme do mäkka asi 8 minút
  3. Maslo, cukor, múku, vajcia, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva spracujeme na cesto. Potom doňho pridáme pomrvený marcipán a asi 1/3 udusených jabĺk. Cesto vylejeme do vymazanej (prípadne papierom vystlanej) tortovej formy a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
  4. Koláč necháme vychladnúť, potrieme pudingom, posypeme dusenými jablkami a ozdobíme šľahačkou a mandľovými lupienkami (ja som nemala, tak som len posypala mletou škoricou).