Foto: Matus113
Niečo z babičkiných receptov pre naše chuťové kanáliky. Super !
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Nastrúhame nahrubo 500 gramov jabĺk. Do jabĺk pridáme 4 veľké lyžice rumu a 125 gramov postrúhaných orechov (buď vlašských alebo lieskových). Premiešame.
- 2
Odvážime si 250 g masla a 250 gramov práškového cukru. Pridáme 4 vajíčka a jeden sáčok vanilkového cukru. Všetko premiešame ručne alebo mixérom. Ďalej odvážime 200 g polohrubej múky a pridáme jeden sáčok prášku do pečiva a 2 veľké lyžice kakaa. Premiešame.
- 3
Cesto pridáme k jablkám a opäť premiešame. Formu na bábovku vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto dáme do formy na bábovku a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 60 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu