Jablková bábovka

matus113 - fotkamatus113, 13. novembra 2009
Jablková bábovka
Foto: Matus113

Niečo z babičkiných receptov pre naše chuťové kanáliky. Super !

4
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
4 PL
125 g
250 g
250 g
4 ks
1 ks
200 g
1 ks
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Nastrúhame nahrubo 500 gramov jabĺk. Do jabĺk pridáme 4 veľké lyžice rumu a 125 gramov postrúhaných orechov (buď vlašských alebo lieskových). Premiešame.

  2. 2

    Odvážime si 250 g masla a 250 gramov práškového cukru. Pridáme 4 vajíčka a jeden sáčok vanilkového cukru. Všetko premiešame ručne alebo mixérom. Ďalej odvážime 200 g polohrubej múky a pridáme jeden sáčok prášku do pečiva a 2 veľké lyžice kakaa. Premiešame.

  3. 3

    Cesto pridáme k jablkám a opäť premiešame. Formu na bábovku vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto dáme do formy na bábovku a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 60 min.

Diskusia k receptu

Vymazať
janka12
babovka je uzasna - chuti uplne inak nez klasicka. recept je trosku pracnejsi, ale urcite to za to stoji - po upeceni a vychladnuti bola hned zjedena ;)
Vymazať
karolka
Nemám veľmi rada, keď sú jablká zamiešané v ceste. Radšej mám keď je to zostava - cesto, hruuuuuuuuuuubá vrstva jabĺk a zase cesto. Ale bábovka môže byť výborná, ukladám možno skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia