Jablková bábovka
Autor receptu: matus113
Niečo z babičkiných receptov pre naše chuťové kanáliky. Super !
4 porcie |
80 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Nastrúhame nahrubo 500 gramov jabĺk. Do jabĺk pridáme 4 veľké lyžice rumu a 125 gramov postrúhaných orechov (buď vlašských alebo lieskových). Premiešame.
- Odvážime si 250 g masla a 250 gramov práškového cukru. Pridáme 4 vajíčka a jeden sáčok vanilkového cukru. Všetko premiešame ručne alebo mixérom. Ďalej odvážime 200 g polohrubej múky a pridáme jeden sáčok prášku do pečiva a 2 veľké lyžice kakaa. Premiešame.
- Cesto pridáme k jablkám a opäť premiešame. Formu na bábovku vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto dáme do formy na bábovku a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 60 min.