Jablčník ako od babičky

mimiandy - bez fotkymimiandy, 6. apríla 2013
Jablčník ako od babičky
Foto: mimiandy
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
1 ks
150 g
1 ks
1 kg
1 ks
1 ks
2 ks
4 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    ..Najprv si ošupeme jablká.Tie následne postrúhame a dochutíme cukrom a jemne aj škoricou Potom ich ručne odšťavíme (zase nie na extra sucho, troška nech sú vlhké). Následne si pripravíme cesto. Vymiešame si múku s kypriacim práškom a dáme do misky. Tam pridáme práškový aj vanilkový cukor. Premiešame. Pridáme celé vajíčka, mlieko (nesmie byť teplé).

  2. 2

    Premiešame a do cesta postrúhame palmarín. (lepšie sa vypracuje cesto). Rukami ho dáme celé dokopy (ak sa príliš lepí dajte viac múky). Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme . Prvú časť dáme na plech s papierom na pečenie.Na tú dáme vyšťavené jablká.tvaroch so škoricou, ja dávam aj troška rumu pre voňu..A na to zase druhú časť cesta.

  3. 3

    Urobíme zopár dierok vidličkou.Rúru sme si nechali vopred vyhriať na 220°C a vložíme do nej koláčik. Ten necháme 5 min piecť na 220 °C a potom teplotu znížime na 180°C. Takto necháme koláčik ešte aspoň 25-30 min.Posypeme práš. cukrom.. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

aankaa
no že som nenakukla trošku skôr.....mám v mrazáku plno jablk...nevadí,nabudúce vyskúšam.....:-)...
silvi
ja mám v mrazáku plno tých koláčov, už vyberám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia