Foto: mimiandy
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
..Najprv si ošupeme jablká.Tie následne postrúhame a dochutíme cukrom a jemne aj škoricou Potom ich ručne odšťavíme (zase nie na extra sucho, troška nech sú vlhké). Následne si pripravíme cesto. Vymiešame si múku s kypriacim práškom a dáme do misky. Tam pridáme práškový aj vanilkový cukor. Premiešame. Pridáme celé vajíčka, mlieko (nesmie byť teplé).
- 2
Premiešame a do cesta postrúhame palmarín. (lepšie sa vypracuje cesto). Rukami ho dáme celé dokopy (ak sa príliš lepí dajte viac múky). Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme . Prvú časť dáme na plech s papierom na pečenie.Na tú dáme vyšťavené jablká.tvaroch so škoricou, ja dávam aj troška rumu pre voňu..A na to zase druhú časť cesta.
- 3
Urobíme zopár dierok vidličkou.Rúru sme si nechali vopred vyhriať na 220°C a vložíme do nej koláčik. Ten necháme 5 min piecť na 220 °C a potom teplotu znížime na 180°C. Takto necháme koláčik ešte aspoň 25-30 min.Posypeme práš. cukrom.. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu