Jablčník ako od babičky

Autor receptu: mimiandy

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. ..Najprv si ošupeme jablká.Tie následne postrúhame a dochutíme cukrom a jemne aj škoricou Potom ich ručne odšťavíme (zase nie na extra sucho, troška nech sú vlhké). Následne si pripravíme cesto. Vymiešame si múku s kypriacim práškom a dáme do misky. Tam pridáme práškový aj vanilkový cukor. Premiešame. Pridáme celé vajíčka, mlieko (nesmie byť teplé).
  2. Premiešame a do cesta postrúhame palmarín. (lepšie sa vypracuje cesto). Rukami ho dáme celé dokopy (ak sa príliš lepí dajte viac múky). Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme . Prvú časť dáme na plech s papierom na pečenie.Na tú dáme vyšťavené jablká.tvaroch so škoricou, ja dávam aj troška rumu pre voňu..A na to zase druhú časť cesta.
  3. Urobíme zopár dierok vidličkou.Rúru sme si nechali vopred vyhriať na 220°C a vložíme do nej koláčik. Ten necháme 5 min piecť na 220 °C a potom teplotu znížime na 180°C. Takto necháme koláčik ešte aspoň 25-30 min.Posypeme práš. cukrom.. Dobrú chuť