Foto: jarinca
Recept bol pripravovaný z knihy, mali sme veľa jabĺčok tak sme ich takto ľahko využili. Myslím že každý tento recept pozná ale ako začiatočník Zobraziť celý popisRecept bol pripravovaný z knihy, mali sme veľa jabĺčok tak sme ich takto ľahko využili. Myslím že každý tento recept pozná ale ako začiatočník som sa chcela pochváliť :)
na 180 °C
Postup
-
1
Jabĺčka si očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kúsky (bez jadierok samozrejme). V recepte bolo aby sa každý kúsok jabĺčka namočil do škoricového cukru, my sme do misky s nakrájanými jablkami vysypali všetok škoricový cukor a poriadne sme to spolu zamiešali aby každý kúsok bol pocukrovaný.
- 2
Na pomúčenej doske si rozvaľkáme lístkové cesto asi do hrúbky 0,5 cm. Pomocou radielka vykrojíme štvorce, veľké podľa nakrájaných jabĺk aby sa nám tam zmestilo. Jablko vložíme na cesto a rohy cesta spojíme v strede tak, aby vznikli akoby taštičky. Poukladáme ich na papierom vyloženým plech.
- 3
Rúru si dáme rozohriať približne na 180 stupňov. Kým sa nám rúra zohreje, každú taštičku si na povrchu potrieme žĺtkom. Potom pečieme do zlatista, tak 15-20 minút. Po vytiahnutí ich poukladáme na tácku a posypeme práškovým cukrom. My sme ich zachvíľku všetky spapali :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
, k tým jablčkam dám trochu marhuľového dežmu a na vrch posekané orechy. Toto zabaliť, potrieť a upiecť. Odporúčam . Je to výborné a ľahké pokušenie.
Pekný jednoduchý recept. Také mám rád. Žiadna piplačka a výsledok dobrý chutný koláčik. Ja dávam 5*. Len neviem či tam nemáš chybu alebo naozaj si rozvaľkala cesto na hrúbku 0,5cm. Príde mi to zbytočne hrubé. Ale máš moju pochvalu mladá dáma. Pekný deň.