Jabĺčková pečienka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať. :-)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V rajničke zohrejeme trochu oleja, pridáme maslo, stiahneme teplotu a necháme rozpustiť.
  2. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, aj so šupkou a pridáme do rajnice, kde ho v masle poriadne pár minút poopekáme.
  3. Keď je jabĺčko opečené, pridáme pečienku a spolu 3 minutky na prudko opekáme.
  4. Pridáme trochu vody a necháme prudko povariť tak zo 5 min. Keď už nie je pečeň krvavá, vypneme, pridáme plátok masla a necháme pod pokrievkou ešte niekoľko minút dôjsť. Až potom dochutíme soľou a korením.
  5. Servírujeme napríklad s ryžou (lebo sa mi nechcelo škrábať zemiaky) a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. :-)