Jabĺčková pečienka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa
nechajte inšpirovať. :-)
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V rajničke zohrejeme trochu oleja, pridáme maslo, stiahneme teplotu a necháme rozpustiť.
- Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky, aj so šupkou a pridáme do rajnice, kde ho v masle poriadne pár minút poopekáme.
- Keď je jabĺčko opečené, pridáme pečienku a spolu 3 minutky na prudko opekáme.
- Pridáme trochu vody a necháme prudko povariť tak zo 5 min. Keď už nie je pečeň krvavá, vypneme, pridáme plátok masla a necháme pod pokrievkou ešte niekoľko minút dôjsť. Až potom dochutíme soľou a korením.
- Servírujeme napríklad s ryžou (lebo sa mi nechcelo škrábať zemiaky) a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. :-)