Jabĺčko v tuneli, dva krát fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 15. októbra 2011
Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept som dostala emailom už dávnejšie.Akosi som naň pozabudla.Dnes som si ho znovu prečítala a bolo rozhudnuté.Pečiem !!!

45 minút
príprava
35 minút
na 200-180 °C

Suroviny

1 ks 500 g
4 kusy väčšie
1 balíček
70 g
2 lyžice
na podsp.cesta
lyžička
pol lyžičky
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie. Lístkové cesto rozdelím na polovicu.Orechy pomeliem,alebo posekám na hrubšie.Pridám práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu. Umyté jablka poutieram do sucha.Šupu nečistím. S vykrajovačom na vnútornú časť očistenia jablka / na kostrnky a jadierka/,povykrajujem okolo stredu jablka na dĺžku jablka - válčeky.Z jedného jablka sa vyreže 6 válčekov.

    Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto válčeky vyváľam v orechovej zmesi s cukrom a ost.ingredienciami ,aby mi nezhnedli. Ostatok- torzo jablka ošúpem a pokrájam na malé kúsky.Ja som ich posekala v sekáči choper.Pridám časť zmesi z orechov a hrozienka s citrónovou kôrou.Takže sa vlastne upotrebia aj skelety jabĺčok.

    Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu cesta vyváľkam.Radielkom rozdelím a na jablkové válčeky namočené v orechovej zmesi natáčam cesto,ako šamrolky.

    Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhé cesto tiež rozválkam,ale z toho už pečiem jablkovo- orechový závin,je to z tých jablkových skeletov.Cestá potriem vajíčkom a posypem posledným ostatkom sekaných orechov.

    Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečiem pri teplote 200 stupňov 15 minút a potom pri teplote 180 stupňov 20 minút.

    Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dajanca
radosť pozrieť a ešte k tomu ochutnať... krásne zdokumentované... podľa fatopostupu vždy spoznám Tvoj recept.... :-)
dorisa
...si riadna výmyselníčka, jablkové všetko milujem.
vierik
@tatranka to musí byť niečo véľmi dobré,na budúcu nedeľu mám rozhodnuté čo piecť,díky.....
rennatte
krasny recept, len musim este zohnat toho pomocnika na vykrajovanie valcekov, ukladam do KK
kata50
Unikátne !!! Takto pripravené jabĺčka som ešte nevidela :-))
tatranka
Teším sa,že vás to zaujalo.Presne takto sa dajú obaliť aj banány.No to je už kus dobroty.
babi
Martuška, krásne si to vymyslela - radosť pozrieť a čo ešte ochutnať. Tento tvoj nápad je perfektný, to musím v najbližšej dobe vyskúšať. Kam ty na tie nápady chodíš?
medovnicek
tak toto môže byť riadna mlsôtka, už aj odkladám recept a určite vyskúšam
babav
Krasne vsetko...postup,jablkove samrolky aj zavin...nic nevyslo nazmar;-)
bibia1
nádherné
tak krásne recepty sú tu pridané
betty21
krásny receptík.... ja robím v podstate to isté, ale menej pracné, nie som taká trpezlivá ako Ty. Cesto nakrájam na štvorce a do neho dávam kúsky jabĺk.
olinka12
Sezóna jablk vrcholí treba vyskúšať veľmi sa mi páči tvoj recept. Ukladám do KK.



tatranka
@betty21 také rôzne balenie s jablčkami sa používa pri lístkovom ceste.Mne sa páči,že keď sa šamrolky upečú,už sú aj naplnené.
Ďakujem vám za komentáriky.
hannah22
pekný recept treba vyskúšať , už sa teším .... :))
garanco
Mám plné ústa sliniek, ktoré sa mi zbiehajú na tie krásne koláčky:-)), veľmi by som si dal niečo sladké - moje sa ešte iba pečie.(...a závidím Ti, ako dávaš tie 4 fotky do jedného rámčeka, ja som nad tým strávila už spústu času, nejde mi to, a nechcem tým zaťažovať deti, ani môj muž to nevie....)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak toto je určite vynikajúce a zaujímavé riešenie. Ja robím v lístkovom ceste šatôčky plnené jablkami a môžem Vám povedať,že je to mňamka.
Pod tie jablká dám trošku džemu a pár nasekaných orechov.
bozulka
Už bolo všetko povedané- ja iba s obdivom pozerám na tvoje nápady.
tatranka
@garanco veľmi rada by som ti poradila aj čo sa fotografii tíka.Robím to ukladanie fotiek na programe PICASO.Určite sú aj iné programy na takéto foto,no ja mám ten.Potom je to už jednoduché.
Zadaj si hľadať Picaso.Potom je tam stránka prihlásiť.Stiahneš si ikonu a o zábavu s fotografiami máš postarané.
alexola
dobrý nápad s tými jablkovými šamrolkami:) snáď niekedy vyskúšam
tatranka
@spagetka1812 teším sa,že ťa recept zaujal.Tiež som rada,že si si kúpila vykrajovačku.Je to vlastne na všetko ovocie,ktoré má jaderníky.Dokonca ja s ňou vykrajujem /síce na na tri x / aj stred ananasu,kde je tá dužina drevitá.
Ku koláčiku ti držím prsty.Nie je to nič zložité.
spagetka1812
vyborne je to..sladke zvrchu a super kyselkave a stavnate vo vnutri..len ma prekvapilo, ze to jablcko sa tam uplne rozpustilo...VYBORNE, ODPORUCAM!
tatranka
@spagetka1812 ja tam mám po upečení kompótik v tej ruličke.Záleží aj od tvrdosti jabĺk.Nemali by byť asi sýpke.
babidka
Mila @tatranka , tak som vcera robila tie jablcka v tuneli . Tolko som sa natrapila ..:-)Moje jablcka boli asi prilis velke a ked som vykrajovala valceky , tak sa mi lamali lebo boli pridlhe , nemohla som ich tiez ani vybrat z toho vykrajovaca a vyskusala som ich teda vytlacat prstom potom vareskou ...nepomohlo . Ale hostia mali prist o chvilu a uz nebol cas na dalsie experimenty ! Tak som jednoducho jablcka pokrajala na osminky a tie som dalej pripravila podla tvojho receptu . zdali sa mi take "neucesane" a bola som rozladena :-( Ale ked sa upiekli - nebolo vidno rozdiel medzi "spravnymi" /teda valcekami/ a "nahradnymi" /osminky/kolacikmi . A vsetky boli take vyborne , ze zmizli z taniera skor ako som sa nazdala ! Dnes ich uz piekla moja sestra - podla mnou inovovaneho receptu :-))) Dakujem ti za krasny a naozaj velmi
chutny kolacik !
tatranka
Moja drahá priateľkavareškárka@babidka.Mrz í ma,že sa ti vyskytol problém s vyrezávaním.Ja tento problém nemám.No ako dobrá kucháročka si si poradila.Veď to je ono.Vlastne si zúžitkovala jabĺčko a nebolo toľko práce.
Možno,že na budúce budem ja pracovať podľa teba.Tiež som myslela nato,že jabĺčko nakrájam na hrubšie hranolčeky.
Hlavne že chutili.Maj sa pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia