Foto: tatranka
Recept som dostala emailom už dávnejšie.Akosi som naň pozabudla.Dnes som si ho znovu prečítala a bolo rozhudnuté.Pečiem !!!
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
1 ks 500 g |
|
4 kusy väčšie |
|
1 balíček |
|
70 g |
|
2 lyžice |
|
na podsp.cesta |
|
lyžička |
|
pol lyžičky |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. Lístkové cesto rozdelím na polovicu.Orechy pomeliem,alebo posekám na hrubšie.Pridám práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu. Umyté jablka poutieram do sucha.Šupu nečistím. S vykrajovačom na vnútornú časť očistenia jablka / na kostrnky a jadierka/,povykrajujem okolo stredu jablka na dĺžku jablka - válčeky.Z jedného jablka sa vyreže 6 válčekov.
-
2
Tieto válčeky vyváľam v orechovej zmesi s cukrom a ost.ingredienciami ,aby mi nezhnedli. Ostatok- torzo jablka ošúpem a pokrájam na malé kúsky.Ja som ich posekala v sekáči choper.Pridám časť zmesi z orechov a hrozienka s citrónovou kôrou.Takže sa vlastne upotrebia aj skelety jabĺčok.
-
3
Polovicu cesta vyváľkam.Radielkom rozdelím a na jablkové válčeky namočené v orechovej zmesi natáčam cesto,ako šamrolky.
-
4
Druhé cesto tiež rozválkam,ale z toho už pečiem jablkovo- orechový závin,je to z tých jablkových skeletov.Cestá potriem vajíčkom a posypem posledným ostatkom sekaných orechov.
-
5
Pečiem pri teplote 200 stupňov 15 minút a potom pri teplote 180 stupňov 20 minút.
@tinca vďaka.
tak krásne recepty sú tu pridané
Ďakujem vám za komentáriky.
Pod tie jablká dám trošku džemu a pár nasekaných orechov.
Zadaj si hľadať Picaso.Potom je tam stránka prihlásiť.Stiahneš si ikonu a o zábavu s fotografiami máš postarané.
Ku koláčiku ti držím prsty.Nie je to nič zložité.
chutny kolacik !
Možno,že na budúce budem ja pracovať podľa teba.Tiež som myslela nato,že jabĺčko nakrájam na hrubšie hranolčeky.
Hlavne že chutili.Maj sa pekne.