Jabĺčko v tuneli, dva krát (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept som dostala emailom už dávnejšie.Akosi som naň pozabudla.Dnes som si ho znovu prečítala a bolo rozhudnuté.Pečiem !!!

45 minút
príprava
35 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie. Lístkové cesto rozdelím na polovicu.Orechy pomeliem,alebo posekám na hrubšie.Pridám práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu. Umyté jablka poutieram do sucha.Šupu nečistím. S vykrajovačom na vnútornú časť očistenia jablka / na kostrnky a jadierka/,povykrajujem okolo stredu jablka na dĺžku jablka - válčeky.Z jedného jablka sa vyreže 6 válčekov.
  2. Tieto válčeky vyváľam v orechovej zmesi s cukrom a ost.ingredienciami ,aby mi nezhnedli. Ostatok- torzo jablka ošúpem a pokrájam na malé kúsky.Ja som ich posekala v sekáči choper.Pridám časť zmesi z orechov a hrozienka s citrónovou kôrou.Takže sa vlastne upotrebia aj skelety jabĺčok.
  3. Polovicu cesta vyváľkam.Radielkom rozdelím a na jablkové válčeky namočené v orechovej zmesi natáčam cesto,ako šamrolky.
  4. Druhé cesto tiež rozválkam,ale z toho už pečiem jablkovo- orechový závin,je to z tých jablkových skeletov.Cestá potriem vajíčkom a posypem posledným ostatkom sekaných orechov.
  5. Pečiem pri teplote 200 stupňov 15 minút a potom pri teplote 180 stupňov 20 minút.