Írsky chrumkavý chlieb

luprox - fotkaluprox, 16. augusta 2016
Írsky chrumkavý chlieb
Foto: luprox

Veľmi jednoduchý recept na prípravu domáceho chrumkavého chlebíka :-)

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ČL
1 ČL
450 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame obe múky, soľ a sódu bikarbónu. Pridáme kyslú smotanu, za hrsť slnečnicových semiačok a pomocou ruky vymiešame tuhé cesto. Ak sa cesto lepí na ruky, potrieme si ich olivovým olejom.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme bochník a dáme na plech s papierom na pečenie. Bochník môžme trošku poprášiť múkou.

  3. 3

    Nožíkom bochník trošku narežeme a dáme piecť do vyhriatej rúky na 200 °C na 30 minút, ale ten kto chce chrumkavú kôrku môže piecť o trošku dlhšie.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá veľmi pekne. Z tejto dávky zvyknem piecť oveľa dlhšie, ale možno je tvoj plochší a rýchlejšie sa prepiekol.
1x luprox