Indonézska marináda

Autor receptu: jarbra

....tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie ,u nás sa často marináduje, griluje....milujeme jedla v marináde skoro všetko, ako mäso,hydina,ryby,zelenina.Majú jedinečnú prichuť!! Marinády kyslé,ktoré obsahujú ocot,vino,horčicu,citrónovú šťavu ,jedla zjemňujú. Olej a marinády pastovité sa rozotierajú po povrchu mäsa, ryb,aby sa vytvorila ochranna ,chutná kôrka,ktorá zadrží šťavu. Ja robím na 1 kg mäsa .

Suroviny

Postup

  1. Śalotku a cesnak posekám najemno a pridám všetky ostatné suroviny.Marináda bude velmi chutná,ak ju odložime v chlade aspoň 2 dni pred grilovaním. Mäso dávam deň dopredu do marinády,ale kto nemá rád aromatické jedlo stači 4 hodiny pred grilovaním,aby malo správnu chuť.!!!