Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Autor receptu: redakcia
120-180 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať.
- Mrkvu očistíme, nastrúhame ju na väčšie kúsky a pridáme sójové klíčky. Cibuľu očistíme, nakrájame a pridáme k ostatným surovinám. Osobitne vymiešame citrónovú šťavu, ocot, 2 PL sójovej omáčky, 4 PL oleja a roztlačený cesnak. Vzniknutou omáčkou zalejeme zeleninu a dobre premiešame.
- PL oleja zohrejeme na panvici a opražíme v nej pásiky mäsa - asi 8 až 10 minút za stáleho obracania. Horúce ho potom pridáme k zelenine, premiešame a ihneď podávame.
|