Hydinový šalát so sójovými klíčkami

Autor receptu: redakcia

120-180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať.
  2. Mrkvu očistíme, nastrúhame ju na väčšie kúsky a pridáme sójové klíčky. Cibuľu očistíme, nakrájame a pridáme k ostatným surovinám. Osobitne vymiešame citrónovú šťavu, ocot, 2 PL sójovej omáčky, 4 PL oleja a roztlačený cesnak. Vzniknutou omáčkou zalejeme zeleninu a dobre premiešame.
  3. PL oleja zohrejeme na panvici a opražíme v nej pásiky mäsa - asi 8 až 10 minút za stáleho obracania. Horúce ho potom pridáme k zelenine, premiešame a ihneď podávame.