Hviezdičky s lososom a kaviárom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Uvidela som ich v jednej reklame a bola to láska na prvý pohľad:-) Hodia sa na vianočnú alebo silvestrovskú tabuľu, ale aj ako drobné pohostenie kedykoľvek počas roka.

50
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkané na tenučko som povykrajovala hviezdičkovou formičkou a potrela rozšľahaným vajcom. Uložené boli na pečiacom papieri na plechu. Rúra sa predhrievala na 200°C.
  2. upiekli sa za pár minút, treba dávať pozor, aby nezhoreli. Upečené som nechala vychladnúť. Na každú hviezdičku som malou lyžičkou naniesla trocha majonézy(ľahšia verzia je s bielym jogurtom). Z plátkov údeného lososa som krájala pásiky široké asi 1,5 cm a dlhé asi 5 cm. Stočila som ich do ružičky a tie som uložila na majonézovú kôpku. Kaviár som naberala špičkou rúčky lyžičky a ozdobila ním okolie lososových ružičiek. Výzdobu každej hviezdičky som ukončila zastoknutím vetvičky čerstvého kôpra do stredu ružičky. Ospravedlňte, prosím, tie samé "-ičky", nazbierali sa:-) ale tu je všetko miniatúrne, tak tie názvy mi nemajte za zlé:-)
  3. Tieto jednohubky sú chuťovo veľmi dobre skombinované. Ak kôpor nemusíte, dajte si inú bylinku. Mne tam veľmi pasoval.