Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko ich výrobkov. Párky som sa rozhodla použiť netradičnejšie do svojho receptu, ktorý ponúknem do ich ďalšej kuchárskej knihy pre tento rok. Nasýtené tuky najmä zo slaniny a syru som vyvážila množstvom cibule a cesnaku, ktoré tieto látky pomáhajú odbúravať. Celer okrem minerálnych látok dodal polievke aj svoju výraznú chuť a arómu. Tavený syr ju zjemnil a Diabolská zmes vytvorila pikantnú chuť.

2
porcie
20 minút
príprava
59 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Ošúpeme cibuľu a cesnak, očistíme celer a umyjeme aj s pórom. Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na tenké polmesiačiky a tie ešte napoly, celer na tenké prúžky, pór na kolieska.
  3. Slaninu pokrájame na malé kocky, párky na tenké kolieska, syr na tenké plátky.
  4. Maslo rozohrejeme, orestujeme na ňom cesnak asi minútku.
  5. Pridáme cibuľu a za miešania necháme mierne zvädnúť počas troch minút. Zaprášime múkou, premiešame.
  6. Podlejeme prehriatou vodou, aby cibuľa bola zaliata kúsok nad svoj povrch, pridáme celer, pór, mierne osolíme, okoreníme čubricou a varíme dvadsaťpäť minút.
  7. Pridáme syr, premiešame, necháme roztopiť - asi štyri minúty.
  8. Preložíme do mixéru a rozmixujeme.
  9. Slaninu vyškvaríme, pridáme párky a za miešania opečieme počas šiestich minút.
  10. Zaprášime Diabolskou zmesou, premiešame.
  11. Pridáme do rozmixovanej cibuľovo-celerovej polievky.
  12. Veľa príjemných zážitkov pri ochutnávaní!