Hustá zeleninová polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Koriander, cuketu a mrkvu nakrájame na jemné pásiky a vložíme ich do misky.
  2. V hrnci z octu, cukru a soli pripravíme sladkokyslý nálev (asi pol litra). Pridáme čili a čerstvo namleté čierne korenie. Nálev by mal byť viac sladký, takže s octom opatrne. Nálev nesmie prevrieť, len ho zohrejeme, aby sa z neho parilo. Zalejeme ním zeleninu a necháme postáť asi hodinu.
  3. Do taniera vložíme cherry paradajky a zalejeme naloženou zeleninou aj s nálevom. Nakoniec polievku posypeme mletou paprikou. Môžeme ju prihriať, ale je veľmi chutná aj studená. Podáva sa s čerstvým pečivom.