Huspenina trochu ináč (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Viem,že je na vareche takýchto receptov aspoň 1000 ,ale
možno môj postup prípravy sa zapáči niekomu.
20 porcií |
280 minút príprava |
240 minút na 90-95 °C |
Postup
- Základné suroviny k výrobe huspeniny Dve br,kolienka predné(lopatka),štyri br.nožičky a údené kolienko zadné(zo stehna)Treba si všímať gramáž čo som písal tie nožičky nebývajú stále rovnako veľké.
Pri výbere surovín som dbal nato aby kolienka neboli mastné.Robte to aj vy! Vyhnete sa zbytočným stratám pri výrobe tohto produktu.
- Mäsá som si rozrezal na menšie kusy.
- Kolienka som očistil a poumýval som ich.
- Dáme ich uvariť do väčšieho hrnca.
- Penu pomocou naberačky odstránime z vývaru.
- Po tomto úkone pridáme do vývaru zeleninu a soľ podľa potreby resp chuti kto ako rád.
Teplota varenia ,ak to môžem tak nazvať,ale odpoviem si sám.Nie je to varenie ! ! Keďže mi teplomer ukazoval cez celý čas tochto procesu cca. 92 st.C - 94 st.C.
Vývar som mierne varil resp.tepelne upravoval cez štyri hodiny.Pri silnom varení by bol finálni výrobok mútny.SAMOZREJME SKÚSENÉ VARECHÁČKY A VARECHÁČI SI BOD
č.6 NEMUSIA VŠÍMAŤ JE TO POZNAČENÉ PRE LAIKOV.
- Mäso po uvarení dáme na plech a necháme ho vychladnúť.
- Keďže som nechcel čakať 105 rokov aby sa mi vývar schladil dal som ho schladiť do
dresu ako vidíte na obrázku.
- Vychladnuté mäso som si odkostil
- Po ochladení sa vývar musí zbaviť mastných plávajúcich škvŕn.
- Do taniera som poukladal kúsky mäsa pridal trochu cesnaku a zalial vývarom.Použil som pritom sitko aby sa mi do vývaru nedostali úlomky kostí atď.
- A tu sú už samotné finálne výrobky.Ako vidíte samy huspenina resp.studenina nie je príliš
mastná a je ju cítiť trochu po údenine.
Prajem vám dobrú chuť.
- A Môj fotrík má rád tlačenku tak som mu jednou cestou spravil do srnčieho chrbta takéto
niečo