Husacia pečeň po dolniacky fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 9. apríla 2011 21:00
Ďalšie recepty »

robievala to moja nebohá starká z dolniakov, ja som o tomto jedle básnila mojej susede, ktorá tiež pochádza z dolniakov, a tak sme to spolu dáko ukuchtili a veru že je to riadna dobrôtka tu je recept .....

4
porcie
4-5 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g (kačacia iná nie je vhodná)
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Umytú pečeň ( takú obyčajnú nie z vykŕmenej husi) vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. Pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom.

  2. 2

    husacie chrbty vypečieme aby sme získali krásnu voňavú masť pridáme cibuľku (nemusíme len môžeme pridať rovno husaciu masť)

    Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    masť v hrnci zohrejeme na vysokú teplotu (čas je 16:29 pre info ako rýchlo sa to urobí len je dôležitá tá vysoká teplota masti ináč by bola pečeň tvrdá) vložíme umyté osušené pečene v celku ( ja som použila kačaciu pečeň)

    Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    poobraciame zo všetkých strán čas 16:31

    Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotová čas: 16:33 skúška vyberieme 1 pečeň a pichneme do nej keď nevyteká krv je hotová

    Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo. Je veľmi jemná. Podáva sa zaliate masťou a jeme s lokšami, alebo chlebom. Ak to nezjeme hneď sa dá skladovať zaliata v masti. Je to výborné aj studené, aj natretá masťna chlebe a pečienky nakrájané na tom. Inú pečeň ako husaciu a kačaciu neodporúčam.

    Husacia pečeň po dolniacky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist