Hus v šoulete
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý
deň hrach uvaríme a scedíme. Krúpy uvaríme zvlášť domäkka a potom ich prepláchneme studenou vodou.
Hus osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody, dovnútra dáme rozkrojenú cibuľu a za občasného
podlievania vodou a potierania vlastnou šťavou pečieme do červena.
- Potom hus nakrájame na porcie a kladieme do šouletu, ktorý pripravíme tak, že varený hrach a krúpy zmiešame s cibuľkou osmaženou na husacej masti, pridáme šťavu z pečenej husi, osolíme a okoreníme čiernym korením a majoránom.
- Polovicu šouletu vložíme do pekáča, naň uložíme porcie husi, zakryjeme druhou polovicou šouletu a v rúre zapečieme. K husi v šoulete podávame kyslú uhorku.
|