Hummus

Autor receptu: jenni

Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete. Recepty na hummus sa môžu výrazne líšiť v závislosti od krajiny, či od chuťových preferencií človeka, ktorý si tento pokrm pripraví. Tento hummus, ktorý ste našli v receptoch u mňa, je ten najzákladnejší, no však bez tahini, ale aj napriek tomu je lahodný. Odporúčam pripraviť si hummus doma, lebo to, čo si pripravíte sami, je zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody.

15 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer si namočíme jeden hrnček suchého cíceru do vody a necháme namáčať do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme približne 30-45 minúť, kým cícer nezmäkne. Vodu na namáčanie dávam odoka, tak isto aj vodu na varenie cícera, jednoducho, nech je vody dostatok.
  2. Cícer zlejte, dajte do mixéra spolu s olivovým olejom, prelisovanými strúčikmi cesnaku a trochou vody (v ktorej sa cícer varil) a vymixujte na hladkú hmotu. Hummus osolíme, pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu a šťavu z citróna a môžete buď premiešať alebo ešte krátko pomixovať a hummus je hotový.
  3. Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.