Hummus
Autor receptu: jenni
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom
svete. Recepty na hummus sa môžu výrazne líšiť v závislosti od krajiny, či od chuťových
preferencií človeka, ktorý si tento pokrm pripraví. Tento hummus, ktorý ste našli v
receptoch u mňa, je ten najzákladnejší, no však bez tahini, ale aj napriek tomu je
lahodný. Odporúčam pripraviť si hummus doma, lebo to, čo si pripravíte sami, je
zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody.
15 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer si namočíme jeden hrnček suchého cíceru do vody a necháme namáčať do rána ďalšieho dňa. Ráno vodu zlejeme, cícer dáme do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme približne 30-45 minúť, kým cícer nezmäkne. Vodu na namáčanie dávam odoka, tak isto aj vodu na varenie cícera, jednoducho, nech je vody dostatok.
- Cícer zlejte, dajte do mixéra spolu s olivovým olejom, prelisovanými strúčikmi cesnaku a trochou vody (v ktorej sa cícer varil) a vymixujte na hladkú hmotu. Hummus osolíme, pridáme čierne mleté korenie, drvenú rascu a šťavu z citróna a môžete buď premiešať alebo ešte krátko pomixovať a hummus je hotový.
- Podávajte s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.