Huby na smotane s chrenom

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
0,5 l
100 ml
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme vegetou a podusíme asi 20 minút.

  2. 2

    Keď sa huby začnú variť, odoberieme z povrchu penu. Zalejeme vriacim vývarom z bujónu, opatrne zahustíme a povaríme ešte asi 5 minút.

  3. 3

    Odstavíme z ohňa, pridáme šľahačku, chren, dochutíme soľou a dobre premiešame. Ďalej už nevaríme.

Diskusia k receptu

Vymazať
isar
So soľou by som trochu pošetrila. Vegeta, bujon a ešte soľ... Aby sa nepresolilo! Inak sa mi recept pozdáva, zaujimavý je tam chren. Vyskúšam. Dávam si do K.K.
Nie je uvedené, čím opatrne zahustíme?
Vymazať
isar
Na zahustenie som použila jemné ovsené vločky (chuťovo môže byť), smotanu som mala čerstvú 33% a trochu som ju po zamiešani povarila, chrenu som dala asi viac ako treba - pred chrenom to bolo lahodnejšie. Je to veľmi dobrá omáčka. Nepoužila som bujon, zdalo sa mi, že huby (šitake) sú dosť aromatické a po varení s vegetou to bolo dosť slané, už by som to bujonom presolila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia