Huby na bavorský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám a v tej podobe ho aj pridávam, iste každá rodina má ten svoj recept a niet ani dvoch reštaurácií v susedstve, kde by tento recept varili rovnako, preto je na každom, ako si huby na tento spôsob pripraví.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Postup

  1. V hrnci som rozpustila maslo,...
  2. ...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
  3. ....prichystala som si šampiňony, ja ich neumývam, len očistím vlhkou utierkou, šupku ponechávam, lebo tam je najviac chuti, väčšie som prekrojila na polovicu, menšie som ponechala v celku, môžete použiť akékoľvek čerstvé huby, ktoré vám chutia a máte práve po ruke, len nepožívajte huby mrazené, sušené či konzervované na toto jedlo,...
  4. ...restovala som ich do odparenia všetkej tekutiny...
  5. ...a opekala pekne do hneda - asi 15 minút,...
  6. ...pridala som sladkú smotanu, premiešala,...
  7. ...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  8. ...nechala spolu len krátko prevrieť a vypla som plameň, až do hotového jedla som pridala víno a premiešala, ja som použila Chardonnay, je na vás, aké víno zvolíte, už som nevarila.
  9. Podávala som horúce s bavorskými knedľami a až na tanieri som hojne posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou, čím viac, tým lepšie.
  10. Je to veľmi chutné, jednoduché, krásne voňavé hubové jedlo, zjemnené maslom a smotanou, prevoňané kvalitným bielym vínom, doplnené veľkým množstvom petržlenovej vňate, je navyše rýchlo hotové.