Huby na bavorský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám a v tej
podobe ho aj pridávam, iste každá rodina má ten svoj recept a niet ani dvoch reštaurácií v
susedstve, kde by tento recept varili rovnako, preto je na každom, ako si huby na tento
spôsob pripraví.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup- V hrnci som rozpustila maslo,...
- ...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
- ....prichystala som si šampiňony, ja ich neumývam, len očistím vlhkou utierkou, šupku ponechávam, lebo tam je najviac chuti, väčšie som prekrojila na polovicu, menšie som ponechala v celku, môžete použiť akékoľvek čerstvé huby, ktoré vám chutia a máte práve po ruke, len nepožívajte huby mrazené, sušené či konzervované na toto jedlo,...
- ...restovala som ich do odparenia všetkej tekutiny...
- ...a opekala pekne do hneda - asi 15 minút,...
- ...pridala som sladkú smotanu, premiešala,...
- ...osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...nechala spolu len krátko prevrieť a vypla som plameň, až do hotového jedla som pridala víno a premiešala, ja som použila Chardonnay, je na vás, aké víno zvolíte, už som nevarila.
- Podávala som horúce s bavorskými knedľami a až na tanieri som hojne posypala na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou, čím viac, tým lepšie.
- Je to veľmi chutné, jednoduché, krásne voňavé hubové jedlo, zjemnené maslom a smotanou, prevoňané kvalitným bielym vínom, doplnené veľkým množstvom petržlenovej vňate, je navyše rýchlo hotové.
|