Hubové lečo (fotorecept)

Autor receptu: havino

Váhala som s pridaním tohto jednoduchého jedla, berte ho, ako inšpiráciu. Moja polovička huby nosí a zvláča a ja už neviem čo z nich variť, hlavne čo má rád, nie všade mu huby chutia. Zeleninové lečo nemá rád, ale toto hubové si pochvaľoval, tak som si na seba bič uplietla, lebo na budúce ho chce zas, to znamená ďalšia hubačka. Toto lečo je zo suchohríbov.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji podusíme cibuľu, pridáme huby, posolíme, medzi prsty mletej rasce, mletého korenia, zo začiatku nepodlievame, huby pustia šťavu, neskôr som už frkala doslova po kvapkách, aby sa mi nepripaľovali a dodržiavam čas dusenia 20- 30 min.
  2. po 20 min som pridala papriku, paradajku, fotka je zámerne ukážka množstva zeleniny, na množstvo húb, nedávala som viac, nech neprebijem hubovú chuť.
  3. Dusíme spolu asi 5 min, nech len paprika zmäkne a paradajka zostane v celku, nemám rada v jedle rozvarenú paradajku. Ešte dosolíme, okoreníme, ja som dala aj malú chilli papričku, prilejeme 4 vajcia na toto množstvo húb, miešame kým sa vajíčka zatiahnu a spoja so zmesou. Do odstaveného primiešame hrsť petržlenovej vňaťe.
  4. toto množstvo som spracovala v sladkokyslom náleve s cibuľou a mrkvou
  5. a takto ich nosí, ruksak je za dva koše, je ich plná sušička a tri sitá, plus spracovanie. No len už 4 x v tomto roku, takéto množstvo. Čo je moc je moc, len chlap je chlap, nedá si povedať.