Hríbová praženica fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 15. októbra 2011
Hríbová praženica (fotorecept)
Foto: babkamt

Dostala som zopár čerstvých suchohríbov.Tento rok sú moje prvé.Švagriná mi každký rok dá toľko,že si môžeme spraviť takúto smaženicu,trochu z nich zavariť.Vnučka zje granatír Zobraziť celý popisDostala som zopár čerstvých suchohríbov.Tento rok sú moje prvé.Švagriná mi každký rok dá toľko,že si môžeme spraviť takúto smaženicu,trochu z nich zavariť.Vnučka zje granatír marš jedine so zavarenými hríbami.

Suroviny

 čerstvé
1 ks
1 čl
0,5 čl
3 ks
1 strúčik
0,5 dcl na podliatie




Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné suroviny.Cibuľu nakrájam na kocky. Dám ju dusiť na olej.

    Hríbová praženica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K dosklovita udusenej cibuľke pridám nakrájané hríby.Tieto osolím,okorením,pridám prelisovaný strúčik cesnaku a mletý kmín. Podlejem pol deci vody a dusím do mäkka.

    Hríbová praženica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa hríby dusia,nakrájam čerstvú petržlenovú vňať.Vajíčka rozbijem a pridám k hríbom aj s petržlenovou vňaťou.Nechám stuhnúť vajcia a rýchlo k stolu.Podávala som s čerstvým chlebom.Bola že to dobrota.

    Hríbová praženica (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

hubata
Psst .... švagrová je záhoráčka? Och jaj až sem cítim tú vôňu záhoráckej škvareliny.
sany11
to je ale papanicko,takto to robim aj ja ale bez cesnaku a so sampinonami lebo hriby nemam kde zohnat
babkamt
hubata,švagriná býva v Bratislave.Je vášnivou hubárkou.No tento rok bolo dosť sucho,takže mi ešte tento rok žiadne hríby nedala.Okrem toho,že ich zaváram,suším, dám ich očistené na tácku do mrazničky a na druhý deň ich zosypem.Takto pripravené ich môžem obaliť a vysmažiť,alebo tak ako dnes som spravila mäso na hríboch.
kata50
@babkamt no také krásne hríbiky tam máš. Až som sa nahla do monitora....Toto je normálna provokácia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A u nás nič!!! Ani nejedlé, ani jedovaté , ani muchotrávky ničččččččččččč! Čisté zármutky = smútok v duši. Radi chodíme na huby , no ale čo mám teraz zbierať ??? Asi suché lístie.
Tak ti prajem dobrú chuť, musí to byť výborné :-))))
babkamt
kata50,Veru že aj boli,syn bol s priateľom na hríboch ,nazbierali spolu pol košíka.Ten si rozdelili.No a trochu sa ušlo aj mne zo synovej časti.
aroooo
takéto provokácie, a kto bude stále utierať klávesnicu??? Voňajú až sem, no budem musieť kúpiť aspoň pár šampiónov alebo hlivy.
jatanika
hneď by som si dala, vonia až sem :-)) ... manžel išiel obzrieť, či náhodou aj u nás dáka huba nevyrástla ... ale na hríby je už príliš chladno ... možno dáky rýdzik .... ale som rada, že sa mi začiatkom leta podarilo aspoň na vianočnú kapustnicu zopár hríbov usušiť :-))
bimka
...mňam, toto doma milujeme, len hríbov nieto...
jozefj
Suchohríby sú výborne ale do hríbov majú ďaleko
evanaaa
Ja mám nejaké nasušené ešte z minulého roku, tento neboli kvôli suchu, a teraz, keď je mokro, je už chladno, takže tento rok sa asi s čerstvými hríbami treba rozlúčiť. Takto aj ja robím, miesto petržlen. vňate dávam pažítku, aj sušenú.
babkamt
aroooo,jatanika,nechcela som provokovať. evanaaa,skús pridať petržlenovú vňať,ja jej dávam mnoho,robí dobrú chuť jedlu.
cica2
zbožňujem túto hríbovú pochúťku, robíš mi chúťky:))
oslancan
Presný recept, ako od mojej mamy. Až mi prišlo ťažko...za obojím.
roox
Idem na to ! Zbiehajú sa mi slinky 🤪 no akurát to skúsim zo sušených hrobov 👻 utekám ich natočiť ! A dik za inšpiráciu 😎🙋‍♂️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia