Hubová lahôdka z vatovca

satin2 - fotkasatin2, 25. augusta 2010
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1-3 ks
na obalenie
na obalenie
na vysmážanie
1-2 ks
1-3 ks
1 ks
trochu
trochu
trochu




Postup

  1. 1

    Plodnicu vatovca nakrájame na 1,5 cm plátky, odstránime po obvode pokožku, posolíme, obalíme hl. múkou, vajcom, strúhankou a vyprážame. Podávame s pikantnou omáčkou, ktorú navrstvíme na vypražené huby.

  2. 2

    Omáčka: Do majonézy pridáme posekanú uhorku, zelenú a červenú naloženú papriku, nadrobno pokrájané kapary a cibuľku. Posolíme, ochutíme citronovou šťavou a pokoreníme worcestrom...

Diskusia k receptu

jezibabka1
to je naozajstná dobrota, mne sa podarilo síce len 2x získať vatovca, ale nikdy nezabudnem na tu sueper chuť:) len ja som ho ešte pred obaľovaním hodila na chvíľku do vriacej osolenej vody a nechala vychladnúť:) no a keď si predstavím kombináciu s tou omáčkou.....mňam:)
tetuska
všetko máme, len tá hlavná surovina chýba - vatovec, na Orave rastie všetko okrem vatovca...
satin2
@tetuska -vždycky sa hovorievalo ,na orave dobre ,na orave zdravo...
keby sa dalo už ho posielam ........sprav bedľe.....alebo čo ťa napadňe....
jezibabka1
@satin2 znova len môžem povedať SÚHLASÍM:)-včera 15:35, ale na včera 17:31 nesúhlasím, vyprážané bedle tak isto milujem a tie mám každý rok, ale to už nieje vatovec. :)
satin2
Vysmaš si VA*RECHU............TRDLO........
evanaaa
Trikrát som si to prečítala, ale stále neviem, Satin2, čo také Ježibabka povedala, keď ty takto ( urážlivo ) reaguješ. To len za ten jej názor? Veď má pravdu! Mal by si sa ospravedlniť. J asom síce vatovec nejedla, ale iste je to pochúťka, takže nemôžem porovnávať.
dobizu
@satin2 - tak to hádam nie!? Prečo reaguješ na jezibabku1 takým oslovením? Som v šoku!!! Pripomína mi to malých žiakov, ktorých učím a ktorí sa takto handrkujú v tiede, keď si nechcú niečo požičať alebo majú iný názor! Veď nepovedala nič, za čo by si zaslúžila taký titul!!! Prepáč, ale to je môj názor, musela som ho napísať, i keď netuším, aký titul prisúdiš mne!!!
kucharronald
@satin2 som aj ja v šoku...nechápem, prečo si to písal! Ježibabka nič také nenapísala a ty už ju urážaš hneď....nie je od teba milé (aj z toho dôvodu, že ju nepoznáš! )...ona je už dlhšie na vareche, a tí, ktorí sme tu dlhšie, tak vedia, aká je....je milá pani =)....neviem, čo napísala také zlé! Vôbec nechápem...ospravedlni sa jej...
alexdidi
@satin , keď som sa pozrela na tvoj profil, tak všetky tvoje recepty sú z húb. Možno ti nerobí dobre konzumácia takého množstva húb....alebo si nebodaj zjedol dáku jedovatú, keď je tvoj jazyk tak jedovatý? Určite by si sa mal Ježibabke ospravedlniť.
samanka
@satin2 nechápem Tvoju odpoveď ježibabke! Veď nič zlé nenapísala, iba s Tebou súhlasila..
zdezda
:-( ak je naša Ježibabka trdlo, tak Ty si náš neokrôchanec !
evas13
@jezibabka častá konzumácia húb pôsobí toxický a preto hoď to za seba hodne ďaleko do lesa. :)
huck
Hmmm , no... ale ako čitam , tak čitam, nijako neviem pochopit čo sa vlastne stalo... Nachcem robit arbitra ,ale mam dojem , že sa Satin2 pokušal byt vtipny ale žialbohu velmi nešikovne . Dosiahol pravy opak od želaneho. Namiesto, aby zareagoval ako pravy gentleman (zvlašt, po všetkych vašich komentaroch) on sa utiahol a čaka "kym bude po burke" Ked som bola mala, a niečo som " zbabrala" tak mi otec obyčajne povedal že som jedno male trdlo! Brala som to so sympatiou a nikdy som sa na to nehnevala, ba prave naopak ! Ked mi bolo povedane, že som trdlo - tak som vedela , že mi je odpustene a sankcie nebudu! Takže preto som teraz z tej burnej reakcie zmatena... Nepridali ste slovićku trdlo privelku važnost?
halina
Ja si myslím, že by nebolo od veci, aby sa pán ježibabke ospravedlnil, aj keby trdlo nebolo urážlivé. Vie vôbec niekto, čo slovo trdlo znamená? V Skalici sa robia trdelníky a trdlo je okrúhle drevo, dne aj z iného materiálu, na ktoré sa cesto na trdelníky navíja a potom pôvodne nad otvoreným plameňom pečie. Takže milý pán @satin , skúste byť pravým gentlemanom a dajte celú diskusiu do poriadku, ježibabka si to zaslúži. A vy budete nakoniec zase uznávaný, takže nič nestratíte.
jarco
@halina - moja reč. Myslím si, že tá reakcia nebola myslená v zlom. A keby aj bola, možno @satin2 niečo narýchlo zle prečítal a skratkovito zareagoval. Aj mne sa to už párkrát stalo. Ešte vždy sa to dá obrátiť tak, aby som si ja zachoval tvár a ten druhý sa odurazil. Len treba na chvíľu zahodiť ješitnosť, niečo ospravedlňujúce napísať, a dobre bude :-) A dievčatá, zase z toho nemusíte robiť kauzu... Pár slov a toľko rozruchu? Na tom, že Varechu máme radi, majú 50% zásluhu srdečné vzťahy medzi nami, až druhá polovica sú recepty a iný obsah. Lenže keď sa tými vzťahmi začneme príliš zaoberať, hrozí, že sa to zvrhne nie veľmi dobrým smerom...
bozulka
Chlapi sa nie vždy dokážu chlapsky zachovať.Súhlasím s @halinou aj s @jarcom ,že satin2 chcel byť iba vtipný bol "nejapný".@je žibabka, moja milá ty dokážeš byť nad vecou ako ťa poznám a satin2 ako to chlapi zvyknú robiť /prosím môj nie/ budú sa tváriť,že nič...a po čase budeme mať ďalší dobrý hubový recept.
Ináč musím potvrdiť,že medzi hubami je vatovec králom na vysmážanie tak ako medzi rybami je králom tuniak.
Tak čo sme si to sme si...priatelia ???
evanaaa
V diskusii som spomenula, že každý je zameraný len na to " trdlo ". Dobre, to už sa vysvetlilo, čo to znamená, ale mňa by zaujímalo, čo má znamenať to ostatné ? citujem : ...USMAž SI VARECHU.? Aj keby trdlo bolo nevinné, v spojením s týmto vlastne je urážkou.
tatranka
Je ohromné,že vareškári si bránia svoju, milú členku pred trochu nie taktným vareškárom.Je to príma poznanie,ktoré som skúsila hneď na vlastnej koži pri uverejnení mojej prvotiny.Nebolo to nič moc,ale zádrapkárka, ostrielaná vareškárka ma vlastne uzemnila.No po mojej bezradnosti nastalo ohromné prekvapenie,keď ma ostatné vareškárky posilňovali a dodávali ďaľšiu chuť.Možno to nejako nesúvisi,len sa mi páči,že táto komunita rozpoznáva ubližovanie a aj nepodarený vulgárny žart.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia