Hruškový dezert
Hrušky s čokoládovou polevou a vanilkovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Hrušky patria medzi obľúbené ovocie. Pripravte si z nich tento chutný dezert s vanilkovou zmrzlinou a krémovou čokoládou.
Postup
- Do hrnca dáme vodu s cukrom
a s citrónovou šťavou a zohrejeme ju. Medzitým ošúpeme hrušky, pričom stopku ponecháme.
- Keď sa cukor rozpustí a všetko sa začne variť, vložíme hrušky do hrnca a prikryté ich varíme 15 minút. Časti, ktoré nie sú úplne ponorené, občas zalievame cukrovou vodou. Keď sú uvarené, necháme ich úplne vychladnúť.
- Kým hrušky chladnú, pripravíme čokoládovú omáčku. Smotanu dáme do malého hrnca a jemne ju zohrejeme – pozor, aby sa nepripálila. Keď je horúca, odložíme ju zo sporáka. Potom do nej pridáme rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so smotanou, aby vznikla krémová čokoládová omáčka.
- Hrušky polejeme teplou čokoládovou omáčkou a podávame s vanilkovou zmrzlinou. Ozdobíme posekanými orechmi a čerstvou mätou alebo medovkou.